Tuesday, February 10, 2009

STARDUST


korang dah tengok lom citer STARDUST ni. aku x nak cakap banayk ler, tapi aku cumer nak bagitau n nak ingatkan lebih baik korang tengok citer ni.citer ni mmg masterpiece.pepehal meh aku cerita sikit per yang aku dapat lepas aku tgk movie yang best giler nih

aku tengok citer ni sensorang dalam bilik kalo korang nak tau aku tgk citer ni sensorang kat dalam bilik.bukan aper aku kalo tgk movie dalam laptop mmg suker tgk sensorang sebab nak amik feeling and mood sesebuah movie tuh. pastuh baru ler aku boleh nilai sesebuah cerita tuh.lelagi cerita love story mcm ni kan

dalam citer ni aku memang respect kat lelaki tu a.k.a hero tuh.dia mmg jatuh hati kat seorang pompuan yang memang cantiknyer tak dinafikan ler.mmg cair aku tgk. tapi ponpuan ni satu dia dah ader pakwe pastuh dia g layan mamat ni dgn memberikan harapan.so hero ni dah ler serba kekurangan kalo nak di bandingkan ngn pakwe dia tuh. pakwe dia mmg x dinafikan ler mmg hensem kaya n pandai main senjata tapi aku x cair pon sebab dia jantan kan.

aper yang aku dapat relate sikit kat dunia realiti pasal kes pertama di atas tuh..mender ni banyak jadik kat memember aku n termasukler aku sekali kowt huhuhu. yer r kalo pompuan tuh lawo mmg ler ramai lelaki nak kenal yer tak? tapi kalo dah ader pakwer jangan ler bagi harapan kat lelaki lain. aku terpikir x kesian ker kat pakwe yang dah memberi sepenuh hati dia kat pompuan yang dia masyuk jatuh cintan tuh. hargai ler aper yang korang ader..susah sgt ker

pastu sampai satu maser biler tgh date nih terjatuhler taik bintang and maser tgh bersama berdating diorang wishler. pastu lelaki tuh pon janji nak carik bintang tuh sebagai hadiah hari jadik pompuan tuh.sebab atas dasar cinta esoknyer gak lelaki tuh gi carik taik bintang tuh..

korang nampak tak? lelaki kalo pasal perempuan aper pon diorang sanggup buat walaupon kengkadang perkara tuh sgt mustahil..ini memang realiti.biler aku tgk memember aku yang tgh hangat bercinta memacam diorang sanggup buat walaupon benda tuh mmg menyusahkan diri sendiri.tapi sayang x ramai pompuan sedar bender nih..n yang labih teruk biler dikaitkan dalam citer nih pompuan pulak amik kesempatan atas kejujuran lelaki nih

so lepas tuh bermulaler pengembaraan mencari tahi bintang tuh.rupernyer taik bintang tuh adalah seorang pompuan yang memang cun melecun punyer

pastuh dia nak bawak ler pompuan ni balik g bagi kat gurl yang dia suker tuh sebagai hadiah birthday dia. tapi dalam nak bawak awek ni balik macam macam halangan and rintangan. sebabnyer bukan dia sajer yang memburu taik bintang nih.tapi ader sorang ahli sihir pon memang nak amik hati pompuan ni sebab nak jadi hidup abadi

biler relate dalam hidup sebenar pulak aku terpikir. memang banyak halangan dalam mendapat cinta yang sejati. dan macam maner kiter nak menilai kesejatian cinta tuh pulak bergantung pada halangan dan cabaran dalam percintaan tuh. tapi zaman sekarang ni wujud lagi ker perkataan cinta sejati.cinta nafsu banyak kot. kebanyakan orang zaman sekarang terutamanyer melayu bercinta sebab atas dasar nafsu. lepas korang dah buat projek sesamer pastuh dah xder pe yang tinggal n hati dah muler bosan dengan komitment korang blah..maner nilai sebuah cinta tuh pergi.sayang memnag sayang kalo sesiapa yang menyedari nilai sebuah cinta sejati tuh.ia lebih hebat dari hanya sekadar nafsu tuh jer


ok balik semula kat cerita tadi.si taik bintang ni kener ler buru ngn ahli sihir tuh.samapi ler satu maser diorang tercampak kat atas awan tuh n kener tangkap ngn kapten kapal udara kowt. muler2 tgk memang dapat tahu kapten ni pon nak bunuh diorang nih.tapi yang menjadikkan cerita nih lebih menarik ialah biler captain ni cumer macho depan krew kapal dia ajer biler dalam bilik captain ni ader dua identiti yang sangat menarik biler dia sebenarnyer suker pakai baju pompuan n mempunyai hati cam pompuan.senang cakap serba serbi ala2 pompuan ler.

relate tuh real life pasal mender ni aku dapat belajar satu perkara.x semua lelaki macho kat luar tuh str8 weh.kat UKM ni sendiri ramai yang nampak jer macho tapi GAY hahaah.aku x nak hina ler tak baik diorang tuh manusia gak kan. mender ni dah jadik lumrah dalam hidup dah.cumer masalahnyer adakah masyarakat nak terima atau tidak.tapi bagi aku,aku x kesah pon sebab itu adalah hal diorang.aper yang diorang nak dalam hidop ni terpulang ler.diorang samer gak cam kiter and ader yang lebih baik dari kiter.cumer orientasi jer yang membezakan dia and kita yer tak. dan satu perkara yang aku belajar ialah cinta ni universal. x tertakluk hanya pada terma dan syarat.

sambung cerita balik.dalam menempuh pelbagai cabaran ni c bintang tuh jatuh ler cinta kat lelaki ni. and malangnyer c lelaki ni tak sedar yang c bintang ni ader hati kat dia


tgk punyer bagus kaum lelaki biler bercinta x inggat dunia.samapi ader orang minat pon x sedar
bile relate kat dunoa realiti ni mmg jelas ler.lelaki ni mmg suker berkawan,walau rapat macam maner pon dia berkawan ngn seseorang tuh biler dia dah ader awek.sebenarnyaer hati dia mmg kat aweks tuh,tapi pompuan ni mmg leceh jeles x bertempat pastuh tuduh macam macam.pastuh kater curang ler tak jujur ler.biler jadik hal macam ni senang jer, kaum lelaki x suker perkara yang melecehkan.maka putusler ..

next biler pompuan ni kener tangkap ngn ahli sihir tuh mmg syok biler diorang lawan
bab ni mmg x der komen ler kan cumer aku teringat kalo dah namer cinta orang lelaki sanggup perjuangkan aper yang dia ader demi menjaga nama cinta tuh sendiri.walaupon lelaki ni serba kekurangan kalo nak dibandingkan ngn ahli sihir tuh.dia tetap lawan atas nama cinta..perghhh memang kencang ler orang kater cinta ni

pas lawan lawan tuh pon menang lelewan pon dia menang,tapi mase diorang lawan tuh mmg best ler.ader unsur action,lawak and kelakar huhuh.korang kalo nak rase penaglaman cerita cinta terhebat abad ni korang tengok ler sendiri,aper yang jelas akhirnya lelaki tuh pilih bintang tuh dan memutuskan hubungan dengan awek yang dia minat tuh.maser ni baru dia nampak yang dia selama ni diperbodohkan jer ngn awek tuh. aper yang aku rase maser aku tgk part nih aku sedar aper yang kita nak x semestinyer aper yang kiter perlukan. x semestinyer aper yang kiter nampak itu indah dan itulah aper yang kiter perlukan.kan

so korang tgk ler sendiri and nilai sendiri nilai cinta yang ader dalam diri korang tuh yeah!

















2 comments:

lokman@keme said...

heyhey jo jo
cam ade ayat yg ade unso2
support je golongan orienrasi songsang tuh..yg part gay tuh..
apecer??
c'mom man..
That's a BiG NO No nOO!!

sharkiey said...

what else can i do
do you want me to hate them
they are human like us. and the hard to swollow is maybe they are better than us. come on even we are straight it doesent mean that we are beeter than them

i dont suppoet i just sit in the middle and let they do what they wanna do as long it got nothing to do with me

we cannot judge people just becuse they are gay. i just want to take the positive and exclude the negative

dont get me wrong