Sunday, May 3, 2009

kisah RAKAN dan SAHABATNYA

sayang seorang rakan kepada sahabatnya
sebab sayang sahabatnya sakit dia paling runsing memikir
seba sayang, runsing memikirkan makan dan minum sahabatnya
sebab sayang masih memikirkan sahabatnya yang terlantar x boleh berkata-kata

sayang seorang rakan kepada sahabatnya
walaupun susah, digagahkan jua kehulur dan kehilir mencari bubur untuk sahabatnya
sebab sayang, rakannya x berputus asa tetap mencari di merata-rata
tapi hampa apa yang dijumpa cuma bubur segera untuk dijadikkan santapan sahabatnya


sayang seorang rakan kepada sahabatnya
terlantar sakit sahabatnya lesu
sebab sayang, digagahkan diri memasak air utk dijadikan bubur
sebab sayang, di buatkan juga air agar menjadi alas perut kepada sahabatnya

sayang seorang rakan kepada sahabatnya
sebab sayang, ditiup perlahan agar air yang panas menjadi suam
sebab sayang, ditiup bubur menjadi sejuk
agar dapat sahabatnya menikmati dan mengisi perut kosong itu.


Sayang seorang rakan kepada sahabatnya
Walaupun letih dengan kerja kerja dan kuliah
Sebab sayang kepada sahabatnya, digagahkan juga menghantar sahabatnya ke padang
Walaupun risau motor dicuri orang
Sebab sayang, diberi juga pinjam tanpa ragu

Sayang seorang rakan kepada sahabatnya
Sebab sayang, dirinya risau sebab kebosanan melanda sahabatnya
Sebab sayang, digagahkan diri membawa sahabatnya bersiar-siar
Sebab sayang digagahkan diri ke purtajaya seperti kemahuan sahabatnya


Sayang seorang rakan kepada sahabatnya
Sebab sayang, risau bila sahabatnya selalu mengeluh kebosanan
Sebab sayang, cuba dihiburkan hati sahabatnya
Sebab sayang, rahsia hati yang luka dan masalah ditolak tepi
Sebab sayang seorang rakan kepada sahabatnya

Tapi sayang,tiada sayang dari sahabat kepada rakannya
Sebab perkara kecil dicaci dan dimaki
Sebab benda remah rakannya di herdik
Tanpa pernah fikir rasa sayang seorang rakan kepada sahabatnya

Sayang seorang rakan kepada sahabatnya
Sebab sayang hatinya sentiasa terbuka kepada sahabatnya
sebab sayang seorang rakan kepada sahabatnya
tapi sayang, perkataan maaf yang ditunggu tak tiba tiba

tapi rasa sayang seorang rakan tetap kepada sahabatnya

12 comments:

Mun'im said...

aku mcm tau je kisah ni...
hahahahaha~

sharkiey said...

ini origanal x dak ciplak ciplak
inggat aku cam house mate ko ker suker copy n paster jer

hahahah lek lek dah

Mun'im said...

tenang2 sudeehhh....

xtau nk ckp ape...

sharkiey said...

dok kisah di atas sudah setel ler
dia dah come n see me like matured man

and appologized

so we are cool
n i hope our friendship become more stronger ler

MiSS_aSHa said...

bebeh....
so nice...
& so touching la...
if bebeh di tmpt 'bebeh'...
sure bebeh sentap la...
hihihihi....
jgn gaduh2 g tau...
prob bebeh pun still camtu gak..
sedih nyer~~
:(

Anonymous said...

yeaaahhhh~
thats so cool...
now..
he's not boring anymore...
harharharharamjadah~ *matila trademark roy*

sharkiey said...

kepada bebeh

lek lek ambil masa dan berfikir
mintak maaf adalah jalan terbaik tau x kira saper salah just say sorry
yeah sorry seems the hardest word but just do it like nike

yeah i am finally feel release that my prob with my friend was solved now i can put a smile at my face again

and it make our friendship stronger than before

sharkiey said...

anonymous
whoever you are
yup he not boring anymore and hope that he always happy coz i feel guilty when my friend dont feel good

so whoever you are
we were cool
and it great

it make us understand eachother

sharamli said...

akak cm nak sedey..tp xde tisu..leh pinjamkn tisu..

tp tetiba k0nfius..sahabat tu sp?
rakan tu sp?
pastu tetiba kwn plk..ad rmai erk dlm cita ni?

maya said...

huhu,,,

sharkiey said...

betul ler kak sha ada byk salah tuh
hehehe
biasalah taip nak cepat
xper saya dah betulkan dah semula

sila baca semuala baru paham
erm i as rakan

sharkiey said...

maya neper ko ketawa lak?
pelik pelik aku tak wat lawak pon

1st time entry wat ala2 feeling kan so sorry r kalo suck heheheheh

yang penting objectif nyer tercapai

we are ok